Odwiedziny u rodzin z Ukrainy

100 Rocznica I Powstania Śląskiego oraz Święto Wojska Polskiego

W dniu 14 sierpnia 2019 r. delegacja Fundacji Pomocy...

Zbiórka trwa

W dniu wczorajszym dary zebrane w Szkole Podstawowej nr...

POLACY SOLIDARNI Z UKRAINĄ – POMOC I WSPARCIE! 🇵🇱♥️🇺🇦

Organizujemy zbiórkę rzeczy potrzebnych dla Uchodźców w Ukrainy! 🇺🇦 Oficjalne...

Projekt „Język Polski, Historia i Kultura – warsztaty online – 2020”

Miło jest nam poinformować Państwa, iż nasza Fundacja dzięki...

W dniu 25 maja przedstawiciele Fundacja Polska360 z Prezesem Arturem Kondratem odwiedzili kolejne rodziny z Ukrainy, tym razem zawitaliśmy do Ząbek do Parafii Trójcy Świętej.

Spotkanie odbyło się w bardzo miłej i sympatycznej atmosferze. Zarówno dzieci jak i mamy zostały obdarowane upominkami i prezentami ufundowanymi przez Fundacje oraz wspaniałych Darczyńców. Dzieci otrzymały komputery oraz Internet, laptopy na których mamy nadzieję, codzienna nauka zajęć online z Ukrainy jak i dodatkowa praca w szkole polskiej będzie teraz łatwiejsza

Zostały wręczone także przybory szkolne, gry oraz pluszaki-przytulaki, które sprawiły dużo radości dzieciom. Miłe spotkanie uzupełniły piosenki, które zaśpiewały dzieci wraz z mamami a także pyszne ciasto oraz kawa serwowane przez Mamy.

Fundacja Polska360 pragnie bardzo podziękować Księżom i całej Parafii Trójcy Świętej w Ząbkach za wspaniałą opiekę i pełne zaangażowanie oraz pomoc niesienia innym w każdej potrzebie, dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli dzięki, którym pojawia się coraz więcej uśmiechów na twarzach naszych Przyjaciół z Ukrainy.