Odwiedziny u rodzin z Ukrainy

„Ossów 1920-2020” – Koncert z okazji 100. Rocznicy Bitwy Warszawskiej, 20.09.2020 r.

W niedzielę 20 września 2020 r. odbył się koncert...

Pomoc dla Domu Polskiego w Barze, Ukraina

Szanowni Państwo! Jeśli mają Państwo możliwość i chcą wesprzeć naszych...

Zapraszamy na IV Międzynarodowy Festiwal Pieśni Pamięci „Walczącym o Niepodległość”

Szanowni Państwo! W imieniu głównego organizatora Stowarzyszenia Łagierników Żołnierzy Armii...

Święto Miłosierdzia w Ośrodku Polska360

Dzisiaj obchodziliśmy katolickie Święto Miłosierdzia wraz z prawosławnym Świętem...

W dniu 25 maja przedstawiciele Fundacja Polska360 z Prezesem Arturem Kondratem odwiedzili kolejne rodziny z Ukrainy, tym razem zawitaliśmy do Ząbek do Parafii Trójcy Świętej.

Spotkanie odbyło się w bardzo miłej i sympatycznej atmosferze. Zarówno dzieci jak i mamy zostały obdarowane upominkami i prezentami ufundowanymi przez Fundacje oraz wspaniałych Darczyńców. Dzieci otrzymały komputery oraz Internet, laptopy na których mamy nadzieję, codzienna nauka zajęć online z Ukrainy jak i dodatkowa praca w szkole polskiej będzie teraz łatwiejsza

Zostały wręczone także przybory szkolne, gry oraz pluszaki-przytulaki, które sprawiły dużo radości dzieciom. Miłe spotkanie uzupełniły piosenki, które zaśpiewały dzieci wraz z mamami a także pyszne ciasto oraz kawa serwowane przez Mamy.

Fundacja Polska360 pragnie bardzo podziękować Księżom i całej Parafii Trójcy Świętej w Ząbkach za wspaniałą opiekę i pełne zaangażowanie oraz pomoc niesienia innym w każdej potrzebie, dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli dzięki, którym pojawia się coraz więcej uśmiechów na twarzach naszych Przyjaciół z Ukrainy.