„Historia wspomnień Bohatera” – intro

Podziękowania – Kijów, 09.03.2022

Prezes Fundacji Polska360 Administracja wojskowa dzielnicy Darnytsya w Kijowie jest...

Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych

W dniu dzisiejszym obchodzimy po raz jedenasty Narodowy Dzień...

Koncert Lecha Makowieckiego w Czarnem

W dniu 18 września 2019 r, w 80 rocznicę...

Projekt „Język Polski, Historia i Kultura – warsztaty online – 2020”

Miło jest nam poinformować Państwa, iż nasza Fundacja dzięki...

Szanowni Państwo,

Fundacja Polska360 zaprasza wszystkich bardzo serdecznie na nowy cykl słuchowisk  pt. „Historia wspomnień Bohatera” zrealizowanego w ramach projektu „Historia Jednej Piosenki oraz wspomnień Bohatera”

Cztery słuchowiska poświęcone polskim „cichym Bohaterom”, które powstały na podstawie autentycznych wspomnień żołnierzy AK, którzy pochodzą z Kresów Wschodnich II RP i walczyli o niepodległość Polski w czasie i tuż po II wojnie światowej. Opowieści pełne patriotyzmu, bólu i niesprawiedliwości, jakiej doznali prześladowani przez sowiecki reżim Polacy w latach 1944-1958. Cztery słuchowiska i cztery Bohaterki, które opowiadają o swoich trudnych przeżyciach. „Historia Wspomnień Bohatera” to szansa, by poznać bliżej ich losy, wsłuchując się w opowieści przedstawione w wyjątkowy sposób, narracji i dźwięków.

Już dziś zapraszamy do wysłuchania skrótowego intro zapowiadającego całość , które mamy nadzieję zaciekawi i zachęci wszystkich do wysłuchania czterech wzruszający historii  w całości.

Wszystkie cztery opowieści znajdą Państwo na specjalnie dedykowanej stronie wraz z pierwszą częścią projektu – www.hjp.polska360.com.pl

Partnerami projektu są: Stowarzyszenie Łagierników Żołnierzy Armii Krajowej, Powiatowe Centrum Kultury Fabryczka, Fundacja Wsparcia Historii i Kultury Polskiej, a także Fundacja Opieki i Jedności  Kresowian. Partner medialny: Polska360TV.

Dofinasowanie: MKIDN, IDMN, FP

Dofinansowano ze środków Instytutu Dziedzictwa Myśli Narodowej im. Romana Dmowskiego i Ignacego Jana Paderewskiego w ramach Funduszu Patriotycznego.

Bardzo dziękujemy wszystkich za wszelakie wsparcie oraz pomoc  podczas realizacji projektu.