Koncert „Wyklęte i Zakazane”

7-dniowy obóz naszej Fundacji dla dzieci polskich z Białorusi

6.08.2022 r. rozpoczął się 7-dniowy obóz naszej Fundacji dla...

Transport z pomocą dotarł do Żytomierza

Z radością informujemy, że transport pomocy dla mieszkańców Żytomierza...

Nasza pomoc dla Ukrainy trwa

Z przyjemnością informujemy, że do Państwowego Instytutu Chirurgii i...

„Surkonty 2019 – Pamiętajmy o bohaterach” 75 rocznica bitwy pod Surkontami

W dniach 16-19.08.2019 r. nasza Fundacja wraz ze Stowarzyszeniem...

Fundacja Polska360, Fundacja Canto Pro Classica oraz Centrum Dialogu Kultur zapraszają na wydarzenie muzyczne, podczas którego zabrzmią piękne, znane i lubiane pieśni żołnierskie Armii Krajowej tj. Marsz Mokotowa, Ojczyzno Ma, Czerwone Maki na Monte Cassino itp. Wystąpią wybitni Artyści polskich scen operowych, wśród nich min: Soliści – Sylwia Strugińska (sopran), Agnieszka Gabrysiak (mezzosopran), Andrzej Kostrzewski (baryton), Szymon Jędruch (tenor), Lesław Białecki – (bas) oraz chór towarzyszący z Akademii Muzycznej w Łodzi: Hubert Stachura, Jan Okraska, Michał Słowikowski i Julia Anuszewska.

Zapraszamy wszystkich Państwa na wyjątkowy i wzruszający koncert już 4 grudnia o godz. 20:00 do Węgrowa lub przed ekrany! Wstęp wolny!

Koncert będzie także emitowany także online live na stronach Facebook oraz YouTube Fundacji Polska360

Główny Organizator – Fundacja Polska360″
Współorganizatorzy – Fundacja Canto Pro Classica Stowarzyszenie Klasztor Węgrów – Centrum Dialogu Kultur
Partnerzy:
• Stowarzyszenie Łagierników Żołnierzy Armii Krajowej
• Fundacja Wsparcia Historii i Kultury Polskiej
• Fundacja Opieki i Jedności Kresowian
• Partner medialny: Polska360 tv
„Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury

Zapraszamy serdecznie!