Polska360 – Pomagamy, edukujemy i wspieramy

Solidarni z Ukrainą – wsparcie finansowe 💙💛

Od pierwszego dnia inwazji rosyjskiej na Ukrainę nasza Fundacja...

Relacja – Historia Jednej Piosenki oraz Wspomnień Bohatera 2022

„Historia jednej piosenki oraz wspomnień Bohatera” to projekt zorganizowany...

Nasza pomoc dla Ukrainy trwa

Z przyjemnością informujemy, że do Państwowego Instytutu Chirurgii i...

„Tanecznym krokiem przez Polskę i Kresy” – relacja

W dniach 11-12.12.2021 r. odbyło się wydarzenie taneczno-muzyczne pt....

Fundacja Polska360 już niemal od momentu rozpoczęcia agresji ze strony Federacji Rosyjskiej na Ukrainę, aktywnie podejmuje różnorodne inicjatywy mające na celu udzielenie wsparcia uchodźcom, którzy przybywają do Polski.

Nadal kontynuujemy udzielanie wsparcia licznej grupie uchodźców z Ukrainy, oferując im natychmiastową pomoc poprzez dostarczanie artykułów spożywczych, środków higienicznych oraz środków osobistej ochrony sanitarnej. Działania te są skierowane w szczególności do ośrodka dla uchodźców, który Fundacja prowadzi w Konstancinie-Jeziornym, niedaleko Warszawy.

Wyniki tych działań wpłynęły na naszą zdolność kontynuowania inicjatyw humanitarnych i pomocy, które realizuje nasza organizacja. Umożliwiły nam utrzymanie ciągłego kontaktu z osobami, które do tej pory były objęte naszą opieką. Będziemy nadal podejmować wysiłki w celu zapewnienia dalszej pomocy, jeśli będzie to konieczne ze względu na trwające działania wojenne na terenie Ukrainy – również w kontekście ich pobytu w Polsce.

Dzięki Partnerowi projektu – Fundacji Polskiego Funduszu Rozwoju, realizacja tego projektu stała się wyrazem pełnej solidarności i wsparcia dla ludności Ukrainy, w tym także osób o polskich korzeniach, ze strony państwa polskiego oraz całego polskiego społeczeństwa. Ponadto, to wsparcie umożliwiło sprawną koordynację działań humanitarnych, mających na celu jak najefektywniejsze wsparcie uchodźców w potrzebie oraz przyczyniło się do ich płynnej adaptacji w polskim środowisku.

W trakcie trwania projektu regularnie zapewnialiśmy wsparcie w postaci wyżywienia, opieki nad dziećmi oraz dostępu do opieki medycznej. Dostarczaliśmy również niezbędne artykuły spożywcze i inne rzeczy, które były nieodzowne do codziennego życia. Każda z rodzin cieszyła się naszą długoterminową troskliwą opieką przez wiele miesięcy.

Mamy przekonanie, że starannie zorganizowane wsparcie przyczyniło się do skutecznego okazania pomocy szerokiej liczbie uchodźców z Ukrainy. Dzięki zrealizowanym działaniom mogliśmy zadbać o ich podstawowe potrzeby oraz zapewnić naszym podopiecznym warunki do aktywnego uczestnictwa w życiu zawodowym i edukacyjnym w Polsce

Partner projektu – Fundacja Polskiego Funduszu Rozwoju.

Facebook: (1) Fundacja PFR | Warsaw | Facebook

Linked In: (1) Fundacja Polskiego Funduszu Rozwoju: Overview | LinkedIn