Razem dla Żytomierza

Obóz dla polskich dzieci z Białorusi cz. 3 – zakończenie

W dniu dzisiejszym odbyło się uroczyste zakończenie obozu. Uczestnicy...

Tanecznym krokiem przez Polskę i Kresy

Fundacja Polska360 pragnie zaprosić na wydarzenie taneczno-muzyczne pt. „Tanecznym krokiem przez...

Warsztaty edukacyjne i wystawa „Kresy Wschodnie II RP – ich historia i zagłada” Białobrzegi, 13-16.08.2019 r.

Na zaproszenie naszej Fundacji w dniach 13-16.08.2019 r. przybyła...

Nasz dom dla uchodźców w TVP3

12.03.22 r. TVP3 wyemitowała reportaż z kończącego się remontu...

Nad ranem wypełniony pomocą – darami mieszkańców Wołomina, Ząbek, Okuniewa, Halinowa autokar wyruszył na granicę polsko-ukraińską. Wiemy już, że szczęśliwie ją przekroczył i zmierza w stronę Żytomierza. Do bardzo potrzebujących Ukraińców i Polaków tam zamieszkałych trafią art. żywnościowe, środki higieniczne, koce, karimaty, śpiwory, lekarstwa, termosy.

Wszystkim firmom, szkołom i osobom, które wsparły naszą zbiórkę darami bardzo, bardzo dziękujemy.

Szczególne podziękowania pragniemy przekazać za pomoc w organizacji zbiórki i przekazanie darów: Starostwu Wołomińskiemu, Gminom Wołomin, Ząbki, Halinów, Ochotniczej Straży Pożarnej w Okuniewie. AWF, OSiR Kobyłka, OSiR Ząbki, OSiR Bemowo i Footballlab bardzo dziękujemy za przekazanie na Ukrainę siatek sportowych, z których zrobione będą bardzo potrzebne siatki maskujące.

Wszystkim wolontariuszom bardzo dziękujemy za pracę i nocne pakowanie darów.

Wierzymy, że ten znaczący transport pomoże bardzo potrzebującym mieszkańcom ostrzeliwanego Żytomierza i okolic.

Solidarni z Ukrainą, Solidarni z Polakami na Ukrainie !

Dziękujemy !!