Jesteśmy z pomocą na Ukrainie.

ŚWIĘTO ŻOŁNIERZY WYKLĘTYCH – KRESOWYCH ŻOŁNIERZY NIEZŁOMNYCH

(25.02-01.03.2021 R.) 9 marca 2021 Za nami, dziesiąte już obchody Narodowego Dnia...

Niespodzianka z Teksasu

18.06.2022 r. gościliśmy w naszym Ośrodku dla uchodźców w...

Pracowity dzień w Ośrodku Polska360

Wczoraj w naszym Ośrodku Polska360 dla uchodźców z Ukrainy...

Zajęcia z psychologiem w Ośrodku Polska360

Wojna, ucieczka, pozostawienie bliskich, niepewność co nas spotka w...

Od wczoraj przedstawiciele naszej Fundacji wraz z Panią Marszałek Marią Koc z delegacją przebywają na Ziemi Lwowskiej z pomocą dla mieszkających tam ludzi.

Paczki przygotowane w ramach naszego projektu „Polacy Solidarni z Ukrainą – pomoc i wsparcie” zawierające żywność i środki czystości dotarły już do pierwszych potrzebujących. Wsparliśmy pomocą rzeczową mieszkańców i uchodźców w miejscowości Nowosiółki, gdzie Siostry Miłosierdza prowadzą kaplicę. Tu potrzeba wszystkiego. Następnie dotarliśmy do Dunajowa, gdzie przekazaliśmy pomoc zamieszkałym tu Polakom. Dziękowali za pamięć i wsparcie, bo potrzeb w trakcie wojny nie brakuje. Cieszymy się, że nasza pomoc dotarła do tych mniejszych miejscowości.

Kontynuujemy naszą podróż. Czekają następni.

Dziękujemy Kancelarii Prezesa Rady Ministrów za wsparcie finansowe naszego projektu.

Solidarni z Ukrainą !

Dzień drugi: 01 czerwca 2022 r.

W dniu wczorajszym członkowie naszej Fundacji kontynuowali podróż z pomocą humanitarną na Ziemi Lwowskiej.

Odwiedzili Lwów i uczestniczyli w długim i ważnym spotkaniu z bp Mieczysławem Mokrzyckim. Następnym przystankiem na trasie była miejscowość Siemianówka, położona 25 kilometrów na południe od Lwowa. Ciepłe, serdeczne spotkania. Wdzięczność za pamięć i pomoc.

Cieszymy się, że w tak trudnym okresie także mogliśmy wesprzeć mieszkańców Ukrainy, w tym naszych drogich Rodaków, przekazując paczki z najpotrzebniejszymi art. spożywczymi i środkami czystości. Zamyśleni, pełni zasłyszanych opowieści powróciliśmy do Polski, aby kontynuować nasze dzieło pomocy.

Solidarni z Ukrainą!

Bardzo dziękujemy Kancelarii Prezesa Rady Ministrów za wsparcie finansowe naszego projektu „Polacy Solidarni z Ukrainą – pomoc i wsparcie”.