Jesteśmy z pomocą na Ukrainie.

Historia jednej piosenki oraz wspomnień Bohatera 2023 – relacja

Zakończyła się kolejna edycja projektu "Historia jednej piosenki oraz...

Polska360.org : Portal dla Polonii Świata

W niezwykle trudnym z powodu pandemii COVID-19 roku 2020...

Koncert „Pamiętajmy” – Węgrów, 07.09.2021 r.

We wtorek 7 września odbył się koncert „Pamiętajmy” zorganizowany...

Od wczoraj przedstawiciele naszej Fundacji wraz z Panią Marszałek Marią Koc z delegacją przebywają na Ziemi Lwowskiej z pomocą dla mieszkających tam ludzi.

Paczki przygotowane w ramach naszego projektu „Polacy Solidarni z Ukrainą – pomoc i wsparcie” zawierające żywność i środki czystości dotarły już do pierwszych potrzebujących. Wsparliśmy pomocą rzeczową mieszkańców i uchodźców w miejscowości Nowosiółki, gdzie Siostry Miłosierdza prowadzą kaplicę. Tu potrzeba wszystkiego. Następnie dotarliśmy do Dunajowa, gdzie przekazaliśmy pomoc zamieszkałym tu Polakom. Dziękowali za pamięć i wsparcie, bo potrzeb w trakcie wojny nie brakuje. Cieszymy się, że nasza pomoc dotarła do tych mniejszych miejscowości.

Kontynuujemy naszą podróż. Czekają następni.

Dziękujemy Kancelarii Prezesa Rady Ministrów za wsparcie finansowe naszego projektu.

Solidarni z Ukrainą !

Dzień drugi: 01 czerwca 2022 r.

W dniu wczorajszym członkowie naszej Fundacji kontynuowali podróż z pomocą humanitarną na Ziemi Lwowskiej.

Odwiedzili Lwów i uczestniczyli w długim i ważnym spotkaniu z bp Mieczysławem Mokrzyckim. Następnym przystankiem na trasie była miejscowość Siemianówka, położona 25 kilometrów na południe od Lwowa. Ciepłe, serdeczne spotkania. Wdzięczność za pamięć i pomoc.

Cieszymy się, że w tak trudnym okresie także mogliśmy wesprzeć mieszkańców Ukrainy, w tym naszych drogich Rodaków, przekazując paczki z najpotrzebniejszymi art. spożywczymi i środkami czystości. Zamyśleni, pełni zasłyszanych opowieści powróciliśmy do Polski, aby kontynuować nasze dzieło pomocy.

Solidarni z Ukrainą!

Bardzo dziękujemy Kancelarii Prezesa Rady Ministrów za wsparcie finansowe naszego projektu „Polacy Solidarni z Ukrainą – pomoc i wsparcie”.