Historia Jednej Piosenki oraz Wspomnień Bohatera – edycja 2022

Solidarni z Ukrainą – wsparcie finansowe 💙💛

Od pierwszego dnia inwazji rosyjskiej na Ukrainę nasza Fundacja...

„Historia Jednej Piosenki oraz wspomnień Bohatera”

Fundacja Polska360 rusza z nową edycją projektu „Historia Jednej...

100 Rocznica I Powstania Śląskiego oraz Święto Wojska Polskiego

W dniu 14 sierpnia 2019 r. delegacja Fundacji Pomocy...

Podziękowania – Kijów, 5.03.2022 r.

Państwowa Policja Ukrainy Kijów, 5.03.2022 r.Komenda Główna Policji w...

Szanowni Państwo!

Fundacja Polska360 rusza z projektem “Historia Jednej Piosenki” realizowanym w ramach cyklu „ Historia Jednej Piosenki oraz Wspomnień Bohatera”. Poza tytułowym cyklem poświęconym wybranym pieśniom patriotycznym, projekt składa się również ze słuchowiska, warsztatu historycznego i webinaru.

Całość zaczniemy od kolejnej już edycji “Historii Jednej Piosenki”. Już niebawem ukażą się cztery 15 – minutowe odcinki znanego Państwu cyklu. W każdym z nich poznamy bliżej historię danego utworu, losy jego twórców oraz wysłuchamy jego wykonania. Każdy odcinek zawierać będzie również rozmowę z młodymi zaproszonymi przez nas Artystami.

Tegoroczny cykl “Historia Jednej Piosenki” Fundacji Polska360 poświęcony będzie utworom: “Deszcz, jesienny deszcz”, “Rozszumiały się wierzby…”, “Więc pijmy wino, szwoleżerowie” i “Warszawo ma”.

Emisja odcinków muzycznych odbędzie się 25, 26, 27, 28  października 2022 roku o godz. 17:00.

Wszystkie odcinki będą dostępne na stronie Facebook i YouTube Fundacji Polska360 oraz Partnerów projektu.

Partnerami projektu są: Stowarzyszenie Łagierników Żołnierzy Armii Krajowej, Powiatowe Centrum Kultury Fabryczka, Fundacja Wsparcia Historii i Kultury Polskiej, a także Fundacja Opieki i Jedności Kresowian. Partner medialny: Polska360TV.

Dofinansowano ze środków Instytutu Dziedzictwa Myśli Narodowej im. Romana Dmowskiego i Ignacego Jana Paderewskiego w ramach Funduszu Patriotycznego – edycja 2022 Wolność po polsku.

Serdecznie zapraszamy!