Koncert Lecha Makowieckiego w Czarnem

Święto Miłosierdzia w Ośrodku Polska360

Dzisiaj obchodziliśmy katolickie Święto Miłosierdzia wraz z prawosławnym Świętem...

Piknik historyczny „ZwyciężyliśMY” i uroczystości rocznicowe

z okazji 82 rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę17.09.2021 r.,...

„Tanecznym krokiem przez Polskę i Kresy” – relacja

W dniach 11-12.12.2021 r. odbyło się wydarzenie taneczno-muzyczne pt....

Zbiórka trwa

W dniu wczorajszym dary zebrane w Szkole Podstawowej nr...

W dniu 18 września 2019 r, w 80 rocznicę inwazji sowieckiej na Polskę, w miejscowości Czarne Człuchowskie odbędzie się organizowany przez naszą Fundację przy wsparciu Biura Programu „NIEPODLEGŁA” w ramach programu wieloletniego „Niepodległa” na lata 2017 – 2022 koncert Lecha Makowieckiego wraz z towarzyszącym mu zespołem Zayazd. Współorganizatorami koncertu są: Stowarzyszenie Brygada Inki” z Czarnego, Nadleśnictwo Czarne Człuchowskie, Stowarzyszenie Łagierników Żołnierzy Armii Krajowej oraz Fundacja Pamięci Historii i Kultury Polskiej na Białorusi.

Koncert Lecha Makowieckiego będzie zwieńczeniem organizowanych przez Stowarzyszenie „Brygada Inki” we współpracy z naszą Fundacją uroczystych obchodów 80 rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę. W ramach obchodów odbędą się tego w dnia w Czarnem również: II Pomorski Bieg Przełajowy im. kpt Jana Borysewicza „Krysi” (godz.12.00, al. Zwycięzców, Czarne) oraz uroczyste odsłonięcie tablicy pamiątkowej poświęconej leśnikom z Pomorza i Żołnierzom Niezłomnym z Kresów Wschodnich (godz. 13.00, ul. Długa 2, siedziba Nadleśnictwa Czarne Człuchowskie).

Koncert rozpocznie się o godz. 15.00 na terenie siedziby Nadleśnictwa Czarne Człuchowskie, ul. Długa 2 w Czarnem.

Serdecznie zapraszamy!