Pomoc dla Żytomierza

Pomoc dla Żytomierza

Z radością informujemy, iż pomoc w postaci art. spożywczych...

Zaproszenie na IV Międzynarodowy Festiwal Pieśni Pamięci „Walczącym o Niepodległość”

Szanowni Państwo! W imieniu głównego organizatora Stowarzyszenia Łagierników Żołnierzy Armii...

Pracowity dzień w Ośrodku Polska360

Wczoraj w naszym Ośrodku Polska360 dla uchodźców z Ukrainy...

Kolejne dary dla Ośrodka

Dziękujemy Darczyńcom za kolejne dary - sprzęt sportowy dla...

Z radością informujemy, iż pomoc w postaci art. spożywczych i środków higienicznych dla dorosłych i dzieci, koordynowana przez naszą Fundację i Fundację Grupy PKP, bezpiecznie dotarła do Żytomierza. Produkty zakupiła Fundacja Grupy PKP, a firma Spravia (dawniej Budimex Nieruchomości) przekazała wsparcie, dzięki któremu było to możliwe. Dary, za pośrednictwem rady miejskiej Żytomierza, dotrą do potrzebujących mieszkańców, uchodźców przebywających w mieście ze wschodniej Ukrainy oraz obrony terytorialnej. W załączeniu relacja fotograficzna z załadunku autokaru przewożącego dary w Warszawie i rozładunku na Ukrainie. Bardzo dziękujemy Fundacji „Wolność i Demokracja” za pokrycie kosztów transportu pomocy do potrzebujących, a członkom Studenckiego Klubu Polskiego w Żytomierzu za kolejną, udaną koordynację całości działań. Dzięki naszym, wspólnym staraniom lżej będzie potrzebującym tak bardzo pomocy także tam, bezpośrednio na Ukrainie.

Zdjęcia z załadunku:

Zdjęcia z rozładunku w Żytomierzu: