Pomoc dla Żytomierza

ŚWIĘTO ŻOŁNIERZY WYKLĘTYCH – KRESOWYCH ŻOŁNIERZY NIEZŁOMNYCH

(25.02-01.03.2021 R.) 9 marca 2021 Za nami, dziesiąte już obchody Narodowego Dnia...

Obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę

Jak co roku o godz. 17.00 dnia 17 września...

Relacja – Koncert „Wyklęte i Zakazane”

W niedzielę 4 grudnia 2022 roku w Centrum Dialogu...

“Zaszum nam Polsko” – relacja z koncertu

23 lipca 2023 roku w Centrum Dialogu Kultur w...

Z radością informujemy, iż pomoc w postaci art. spożywczych i środków higienicznych dla dorosłych i dzieci, koordynowana przez naszą Fundację i Fundację Grupy PKP, bezpiecznie dotarła do Żytomierza. Produkty zakupiła Fundacja Grupy PKP, a firma Spravia (dawniej Budimex Nieruchomości) przekazała wsparcie, dzięki któremu było to możliwe. Dary, za pośrednictwem rady miejskiej Żytomierza, dotrą do potrzebujących mieszkańców, uchodźców przebywających w mieście ze wschodniej Ukrainy oraz obrony terytorialnej. W załączeniu relacja fotograficzna z załadunku autokaru przewożącego dary w Warszawie i rozładunku na Ukrainie. Bardzo dziękujemy Fundacji „Wolność i Demokracja” za pokrycie kosztów transportu pomocy do potrzebujących, a członkom Studenckiego Klubu Polskiego w Żytomierzu za kolejną, udaną koordynację całości działań. Dzięki naszym, wspólnym staraniom lżej będzie potrzebującym tak bardzo pomocy także tam, bezpośrednio na Ukrainie.

Zdjęcia z załadunku:

Zdjęcia z rozładunku w Żytomierzu: