Rozwój struktury organizacji – Rada Polonii Świata

Niespodzianka z Teksasu

18.06.2022 r. gościliśmy w naszym Ośrodku dla uchodźców w...

Obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę

Jak co roku o godz. 17.00 dnia 17 września...

Podziękowania – Kijów, 09.03.2022

Prezes Fundacji Polska360 Administracja wojskowa dzielnicy Darnytsya w Kijowie jest...

Relacja – Historia Jednej Piosenki oraz Wspomnień Bohatera 2022

„Historia jednej piosenki oraz wspomnień Bohatera” to projekt zorganizowany...

Rada Polonii Świata w 2023 roku, dzięki zaangażowaniu Fundacji Polska360, otworzyła swój oddział w samym sercu Warszawy!

Rada Polonii Świata to federacja organizacji, które jednoczą Polonię i Polaków mieszkających poza granicami Polski. Jej powstanie wynika z porozumienia mającego na celu reprezentowanie wspólnych interesów Polonii i Polaków na całym świecie. Działa w pełnej niezależności od grup gospodarczych i indywidualnych interesów, kierując się zasadami demokratycznego poszanowania, politycznej neutralności oraz religijnej tolerancji.

Nowy oddział w Warszawie pełni kluczową rolę w efektywnej pracy Rady Polonii Świata. Zatrudnienie pracowników na etat oraz pokrycie kosztów wynajmu biura to kamienie milowe, które umożliwią nam jeszcze lepszą służbę Polonii i Polakom za granicą.

Razem możemy budować silniejszą i bardziej zintegrowaną społeczność polską na całym świecie!

Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu „Polonia i Polacy za Granicą 2023”.