Rozwój struktury organizacji – Rada Polonii Świata

Podziękowanie – Hrubieszów

Hrubieszów, 07.03.2022 r. PanArtur KondratPrezes ZarząduFundacja POLSKA360  Szanowny Panie Prezesie,  w imieniu...

Podziękowania od Żytomierza

Zarząd naszej Fundacji otrzymał w dniu dzisiejszym list od...

Obóz dla polskich dzieci z Białorusi cz. 3 – zakończenie

W dniu dzisiejszym odbyło się uroczyste zakończenie obozu. Uczestnicy...

Wirtualne Muzeum Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie – kontynuacja 2023

W roku 2023 przystąpiliśmy do kolejnego etapu wieloletniego projektu...

Rada Polonii Świata w 2023 roku, dzięki zaangażowaniu Fundacji Polska360, otworzyła swój oddział w samym sercu Warszawy!

Rada Polonii Świata to federacja organizacji, które jednoczą Polonię i Polaków mieszkających poza granicami Polski. Jej powstanie wynika z porozumienia mającego na celu reprezentowanie wspólnych interesów Polonii i Polaków na całym świecie. Działa w pełnej niezależności od grup gospodarczych i indywidualnych interesów, kierując się zasadami demokratycznego poszanowania, politycznej neutralności oraz religijnej tolerancji.

Nowy oddział w Warszawie pełni kluczową rolę w efektywnej pracy Rady Polonii Świata. Zatrudnienie pracowników na etat oraz pokrycie kosztów wynajmu biura to kamienie milowe, które umożliwią nam jeszcze lepszą służbę Polonii i Polakom za granicą.

Razem możemy budować silniejszą i bardziej zintegrowaną społeczność polską na całym świecie!

Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu „Polonia i Polacy za Granicą 2023”.