„Historia Jednej Piosenki 2021”

„Nóż w plecy” – 80 rocznica agresji sowieckiej na Polskę 16-18.09.2019 r.

W 2019 r. mija 80 lat od wybuchu II...

Podziękowanie – Hrubieszów

Hrubieszów, 07.03.2022 r. PanArtur KondratPrezes ZarząduFundacja POLSKA360  Szanowny Panie Prezesie,  w imieniu...

IV Międzynarodowy Festiwal Pamięci „Walczącym o Niepodległość”(I i II część) – relacja

W dniach 17-19.11.2021 r. odbył się IV Międzynarodowy Festiwal...

W imieniu Fundacji Polska360 również serdecznie zapraszamy.

Szanowni Państwo!

Stowarzyszenie Łagierników Żołnierzy Armii Krajowej  rusza z kolejną edycją „Historii Jednej Piosenki 2021”. Tym razem pragniemy przedstawić Państwu pięć utworów związanych z tematyką wojenną i patriotyczną. Odcinki ukazywać będą się w trzy kolejne weekendy. W każdym z nich poznamy bliżej historię danego utworu i losy twórców oraz wysłuchamy wykonania w aranżacji finalistów i laureatów, a także osób związanych z Międzynarodowym Festiwalem Pieśni Pamięci “Walczącym o Niepodległość”.

Cykl „Historia Jednej Piosenki 2021” rozpoczniemy w sobotę, 16 października o godz. 19:00 od utworu „Warszawianka”.

W kolejny weekend wspólnie wysłuchamy i poznamy historię pieśni „Żeby Polska była Polską” oraz utwór „Serce w Plecaku”. Będzie to drugi i trzeci odcinek z cyklu, których emisja odbędzie się 23 i 24. 10.2021 r.

Czwarty i piąty odcinek ukaże się natomiast 30 i 31 października gdzie zaprezentowane zostaną  „Warszawskie Dzieci” oraz poznamy bliżej pieśń „Przełamać los”.

Wszystkie odcinki będą Państwo mogli obejrzeć na stronach facebook oraz You Tube Stowarzyszenia Łagierników oraz portalu  facebook a także Parterów projektu. Po emisji wszystkich odcinków, całość projektu będzie dostępne na specjalnie dedykowanej stronie http://hjp2021.lagiernicy.pl/

Serdecznie zapraszamy na trzy październikowe weekendy z „Historią Jednej Piosenki”!

Partnerami projektu są: Fundacja Polska360, Powiatowe Centrum Kultury Fabryczka, Fundacja Wsparcia Historii i Kultury Polskiej, Fundacja Opieki i Jedności Kresowian. Partner medialny: Polska360TV.

Projekt został dofinansowany ze środków Ministerstwa Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.