Projekt „Język Polski, Historia i Kultura – warsztaty online – 2020”

Podziękowania – Kijów, 09.03.2022

Prezes Fundacji Polska360 Administracja wojskowa dzielnicy Darnytsya w Kijowie jest...

Kolejny transport Polska360 dotarł do Kijowa

Z radością informujemy, że kolejny TIR z pomocą z...

„Surkonty 2019 – Pamiętajmy o bohaterach” 75 rocznica bitwy pod Surkontami

W dniach 16-19.08.2019 r. nasza Fundacja wraz ze Stowarzyszeniem...

Miło jest nam poinformować Państwa, iż nasza Fundacja dzięki wsparciu finansowemu Kancelarii Prezesa Rady Ministrów zrealizowała w 2020 r. lekcje online z jęz. polskiego, kultury i historii polskiej dla dzieci, młodzieży i dorosłych z Białorusi. W dobie pandemii poprzez przystępne i atrakcyjne w formie i treści materiały edukacyjne w formie video lekcji pragnęliśmy wspomóc naszych Rodaków w podjęciu lub zaktywizowaniu systematycznej nauki jęz. polskiego, historii i tradycji polskich za pomocą nowoczesnego kanału Youtube i oferowanych przez niego bezpłatnych lekcji z udziałem wysokokwalifikowanych, doświadczonych nauczycieli z Polski. Dodatkowym rezultatem realizacji zadania był zakup i przekazanie w ramach projektu na Białoruś 5 laptopów do wykorzystania przez uczniów czy nauczycieli do codziennej nauki, w tym zdalnej, oraz 2 rzutników niezmiernie przydatnych przy realizacji lekcji stacjonarnych oraz zajęć dodatkowych czy uroczystości patriotycznych integrujących lokalną społeczność polską niezależnie od wieku. Mamy nadzieję na kontynuację tego pożytecznego projektu także w 2021 r.

Zarząd i zespół

Projekt dofinansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach zadania publicznego dotyczącego pomocy Polonii i Polakom za granicą.

Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.