Projekt „Język Polski, Historia i Kultura – warsztaty online – 2020”

Ośrodek Polska360 w Konstancinie – postępy prac, pierwsi podopieczni.

Dzięki wsparciu całego, naszego zespołu, wolontariuszy (także naszych podopiecznych...

„Koncert Jedności i Pokoju” 24.10.2022 r. godz. 19:00

Szanowni Państwo, Fundacja Polska360 zaprasza serdecznie  24.10.2022 r.  o godz. 19:00...

Polska360 – Pomagamy, edukujemy i wspieramy

Fundacja Polska360 już niemal od momentu rozpoczęcia agresji ze...

Projekt „Język Polski, Historia i Kultura – warsztaty online – 2020”

Miło jest nam poinformować Państwa, iż nasza Fundacja dzięki...

Miło jest nam poinformować Państwa, iż nasza Fundacja dzięki wsparciu finansowemu Kancelarii Prezesa Rady Ministrów zrealizowała w 2020 r. lekcje online z jęz. polskiego, kultury i historii polskiej dla dzieci, młodzieży i dorosłych z Białorusi. W dobie pandemii poprzez przystępne i atrakcyjne w formie i treści materiały edukacyjne w formie video lekcji pragnęliśmy wspomóc naszych Rodaków w podjęciu lub zaktywizowaniu systematycznej nauki jęz. polskiego, historii i tradycji polskich za pomocą nowoczesnego kanału Youtube i oferowanych przez niego bezpłatnych lekcji z udziałem wysokokwalifikowanych, doświadczonych nauczycieli z Polski. Dodatkowym rezultatem realizacji zadania był zakup i przekazanie w ramach projektu na Białoruś 5 laptopów do wykorzystania przez uczniów czy nauczycieli do codziennej nauki, w tym zdalnej, oraz 2 rzutników niezmiernie przydatnych przy realizacji lekcji stacjonarnych oraz zajęć dodatkowych czy uroczystości patriotycznych integrujących lokalną społeczność polską niezależnie od wieku. Mamy nadzieję na kontynuację tego pożytecznego projektu także w 2021 r.

Zarząd i zespół

Projekt dofinansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach zadania publicznego dotyczącego pomocy Polonii i Polakom za granicą.

Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.