Pikniki Rodzinne w Broku i Sokołowie Podlaskim (15-16 września 2023)

Obóz dla dzieci i młodzieży z Ukrainy „Polacy z Ukrainy – rozwój młodego pokolenia”

W dniach 21-28 sierpnia 2022 r. młodzież z Kulturalno-Oświatowego...

Relacja z realizacji projektu wsparcia „TV Polska360 w służbie mediów obywatelskich”

Z przyjemnością prezentujemy efekty projektu mającego na celu wsparcie...

Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych 01.03.2020

Dzień 1 marca, Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych jest...

Obóz dla dzieci i młodzieży „Wielcy Polacy inspiracją dla młodych pokoleń”

W dniach 6 - 13 sierpnia 2022 r. nasza...

15 września 2023 roku, mieszkańcy Broku i okolicznych miejscowości mieli okazję uczestniczyć w uroczystym Pikniku Rodzinnym „Pożegnanie lata” na Przystani Portowej. Atmosfera była niesamowita, a nad brzegiem rzeki Bug panowała radosna i festiwalowa aura.

W ciągu dnia odbyły się różnorodne atrakcje dla całych rodzin. Dla najmłodszych były przygotowane kreatywne warsztaty plastyczne, malowanie twarzy, oraz liczne konkursy z nagrodami. Dla starszych uczestników były dostępne stoiska z rękodziełem lokalnych artystów oraz kiermasze, na których można było zakupić wyjątkowe produkty.

Nie zabrakło również pysznego jedzenia i napojów. Stoiska z regionalnymi przysmakami kusiły smakoszy, a aromat grillowanych potraw unosił się w powietrzu. Była też możliwość skosztowania tradycyjnych potraw podlaskiej kuchni.

Na scenie głównej odbyły się fantastyczne koncerty. Lokalne zespoły, jak Zespoły WSB z Łochowa i Kapela Ludowa z Chorzeli, wprawiały publiczność w doskonały nastrój. Gwiazdą wieczoru był Zespół Bayer Full, który zapewnił niezapomniany występ i doprowadził do euforii zgromadzonych.

16 września 2023 roku, Sokołów Podlaski również świętował Piknik Rodzinny na swoim terenie. To wydarzenie przyciągnęło mieszkańców miasta oraz okolicznych wsi. Piknik odbywał się na terenie jednego z parków miejskich i miał podobny program co ten w Broku.

W ciągu dnia odbywały się liczne konkursy sportowe, gry i zabawy dla dzieci i dorosłych. Rodziny mogły spędzić czas razem, uczestnicząc w różnorodnych aktywnościach.

Podobnie jak w Broku, w Sokołowie Podlaskim nie brakowało stoisk z lokalnymi produktami i rękodziełem. Wielu wystawców prezentowało unikalne wyroby, które można było zakupić na pamiątkę tego wyjątkowego dnia.

Na scenie głównej również odbyły się emocjonujące koncerty lokalnych artystów i zespołów muzycznych. Muzyka i tańce trwały aż do późnych godzin wieczornych, tworząc niezapomnianą atmosferę.

Oba Pikniki Rodzinne, zarówno ten w Broku, jak i ten w Sokołowie Podlaskim, były udanymi wydarzeniami, które umożliwiły mieszkańcom spędzenie czasu razem, cieszenie się muzyką, smakiem regionalnej kuchni oraz wspólną zabawą. To także okazja do podkreślenia piękna i bogactwa kultury Podlasia. Gwiazdą tego wieczoru też był Zespół Bayer Full.

Partnerami obu Pikników Rodzinnych, które odbyły się 15 i 16 września 2023 roku, była Poczta Polska S.A. (www.poczta-polska.pl) wraz z Fundacją PGE.

Dzięki ich wsparciu i zaangażowaniu, wydarzenia te mogły stać się jeszcze bardziej udane i dostarczyć niezapomnianych chwil mieszkańcom Broka i Sokołowa Podlaskiego. To inicjatywy takich partnerów pozwalają na organizację takich wyjątkowych spotkań społeczności lokalnych.

Patronat Honorowy nad wydarzeniem został objęty przez Marię Koc – Senatora RP.

BROK

SOKOŁÓW PODLASKI