Obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę

„Koncert Jedności i Pokoju” 24.10.2022 r. godz. 19:00

Szanowni Państwo, Fundacja Polska360 zaprasza serdecznie  24.10.2022 r.  o godz. 19:00...

Nasza pomoc dla Ukrainy trwa

Z przyjemnością informujemy, że do Państwowego Instytutu Chirurgii i...

Podziękowanie – Hrubieszów

Hrubieszów, 07.03.2022 r. PanArtur KondratPrezes ZarząduFundacja POLSKA360  Szanowny Panie Prezesie,  w imieniu...

RELACJA z „KONCERTU JEDNOŚCI I POKOJU”- WĘGRÓW 2022

…Mówimy głośne TAK dla solidarności i pokoju Razem jesteśmy w...

Jak co roku o godz. 17.00 dnia 17 września rozpoczęły się obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę pod Pomnikiem Poległym i Pomordowanym na Wschodzie w Warszawie.

Wśród delegacji organizacji kombatanckich i osób represjonowanych prze Sowietów – Związku Sybiraków, Rodziny Policyjnej 1939, Federacji Rodzin Katyńskich i innych środowisk i władz państwowych oraz samorządowych nie mogło zabraknąć także delegacji naszej Fundacji. Oprócz tradycyjnego wieńca przy Pomniku, nasi członkowie złożyli także wiązankę kwiatów wraz z Sybirakami przy głazie upamiętniającym Matki Sybiraczki.

W tym wyjątkowym dniu składamy także naszym, kochanym Kombatantom Armii Krajowej represjonowanym przez Sowietów i członkom Ich rodzin oraz Sybirakom z Polski i Kresów życzenia wielu lat w zdrowiu. Szczególną troską ogarniamy Kombatantów AK i Sybiraków na Białorusi zmagających się z represjami reżimu Łukaszenki. Jesteśmy z Wami!

Sytuacja na Ukrainie i Białorusi pokazuje jak ważne jest upowszechnianie w Polsce i na świecie prawdy o wydarzeniach z przeszłości i teraźniejszości.

Pamiętajmy! Upowszechniajmy!