Obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę

Zbiórka trwa

W dniu wczorajszym dary zebrane w Szkole Podstawowej nr...

Tu padły pierwsze strzały – Szymankowo-Tczew 1.09.2021

Jak co roku, także w 2021 r. nasza Fundacja...

Polska360 – Pomagamy, edukujemy i wspieramy

Fundacja Polska360 już niemal od momentu rozpoczęcia agresji ze...

Pomagamy i pragniemy pomagać dalej!

Dziś w nocy delegacja Fundacji Polska360 z Prezesem Arturem...

Jak co roku o godz. 17.00 dnia 17 września rozpoczęły się obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę pod Pomnikiem Poległym i Pomordowanym na Wschodzie w Warszawie.

Wśród delegacji organizacji kombatanckich i osób represjonowanych prze Sowietów – Związku Sybiraków, Rodziny Policyjnej 1939, Federacji Rodzin Katyńskich i innych środowisk i władz państwowych oraz samorządowych nie mogło zabraknąć także delegacji naszej Fundacji. Oprócz tradycyjnego wieńca przy Pomniku, nasi członkowie złożyli także wiązankę kwiatów wraz z Sybirakami przy głazie upamiętniającym Matki Sybiraczki.

W tym wyjątkowym dniu składamy także naszym, kochanym Kombatantom Armii Krajowej represjonowanym przez Sowietów i członkom Ich rodzin oraz Sybirakom z Polski i Kresów życzenia wielu lat w zdrowiu. Szczególną troską ogarniamy Kombatantów AK i Sybiraków na Białorusi zmagających się z represjami reżimu Łukaszenki. Jesteśmy z Wami!

Sytuacja na Ukrainie i Białorusi pokazuje jak ważne jest upowszechnianie w Polsce i na świecie prawdy o wydarzeniach z przeszłości i teraźniejszości.

Pamiętajmy! Upowszechniajmy!