Obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę

Dostawa lekarstw, sprzętu i wyposażenia medycznego

Dziś do Miejskiego Szpitala w Kijowie dotarła koordynowana przez...

„Tanecznym krokiem przez Polskę i Kresy” – relacja

W dniach 11-12.12.2021 r. odbyło się wydarzenie taneczno-muzyczne pt....

Zaproszenie na IV Międzynarodowy Festiwal Pieśni Pamięci „Walczącym o Niepodległość”

Szanowni Państwo! W imieniu głównego organizatora Stowarzyszenia Łagierników Żołnierzy Armii...

Obchody Narodowego Święta Niepodległości

OBCHODY NARODOWEGO ŚWIĘTA NIEPODLEGŁOŚCI – 10-12.11.2019 R. Projekt Obchody Jedności...

Jak co roku o godz. 17.00 dnia 17 września rozpoczęły się obchody rocznicy inwazji sowieckiej na Polskę pod Pomnikiem Poległym i Pomordowanym na Wschodzie w Warszawie.

Wśród delegacji organizacji kombatanckich i osób represjonowanych prze Sowietów – Związku Sybiraków, Rodziny Policyjnej 1939, Federacji Rodzin Katyńskich i innych środowisk i władz państwowych oraz samorządowych nie mogło zabraknąć także delegacji naszej Fundacji. Oprócz tradycyjnego wieńca przy Pomniku, nasi członkowie złożyli także wiązankę kwiatów wraz z Sybirakami przy głazie upamiętniającym Matki Sybiraczki.

W tym wyjątkowym dniu składamy także naszym, kochanym Kombatantom Armii Krajowej represjonowanym przez Sowietów i członkom Ich rodzin oraz Sybirakom z Polski i Kresów życzenia wielu lat w zdrowiu. Szczególną troską ogarniamy Kombatantów AK i Sybiraków na Białorusi zmagających się z represjami reżimu Łukaszenki. Jesteśmy z Wami!

Sytuacja na Ukrainie i Białorusi pokazuje jak ważne jest upowszechnianie w Polsce i na świecie prawdy o wydarzeniach z przeszłości i teraźniejszości.

Pamiętajmy! Upowszechniajmy!